23.02.2011

Care este cea mai puternica arma din arsenalul tau?

Fiecare are arma sa, acel lucru cu care face fata, tuturor intamplarilor neplacute din viata.

Pentru mine aceasta arma este un llucru : imaginatia si simtul umorului.
Nu! Nu sunt idiot stiu ca am zis doua lucruri si totusi... pentru mine sunt o singura arma caci nu exista un lucrur care sa te poate apara de unu singur, de aceea cum zicea si Bitza cand eram mai mic "orice razboi e mai usor in doi". Pentru mine doar prin unirea a doua lucruri aparet diferite poti sa razbesti. pentur unii este ambitia si tenacitate, pentru altii este X si Y. pentru mine acele lucruri aparent diferite sunt simtul umorului si imaginatia. dar sunt ele chiar asa diferite???
Da se numesc diferit dar... daca ai una fara cealalta poti sa faci fata ??? really?? adica...

Fara imaginatie vei spune acele doua bancuri care le-ai auzit la fratele, mama, iubita, socrul sau de pe net fara sa le gandesti fara sa poti sa vezi cat de bune sunt. doar le vei considera amuzante si le vei spune.
Fara simtul umorului imaginatia poate sa devina un groaznic dusman, care te va face sa te infricoseze propriile ganduri.

Asa ca vedeti care este arma voastra... si folositi-o...

Multa bafta tuturor si sa imi spuneti si mie... care e arma voastra:->

22.02.2011

asta e inspaimantator.....




Ce poate sa fie mai infricosator decat atat. Stiu ca este doar un serial, stiu ca au fost episoade mai dramatice, dar totusi acest episod m-a speriat in mod deosebit. Cu siguranta voi avea grija ce postez pe internet.


Va rog pe toti, mai ales persoanele care stau singure, sa aveti grija de voi. Nu va lasati impresionati de numarul de prieteni, nu adaugati persoane doar pentru ca da bine sa ai mii de prieteni. Una este sa ai incredere in cineva si alta este iti arati intreaga viata tuturor...


NU se stie niciodata cine este periculos. Aveti grija de voi oameni buni.... ca nu stiu cine va avea grija de voi altfel.

21.02.2011

Ai incredere??????



Zi de zi, noapte de noapte, saptamana dupa saptamana...

Ne luptam cu indoilile noastre. Cel mai groaznic ne este uneori sa recunoastem cat de greu ne este sa avem incredere in altii. Poti sa ai incredere in cineva cu adevarat? Eu acord increderea din prima clipa, dar daca nu ai grija de ea se poate pierde intr-o secunda. 
Increderea este ca un ou, delicata, fragila, dornica si intelegatoare. Dar in ceea ce ma priveste se poate pierde atat de repede, o fapta, un gest, uneori chiar si o simpla vorba poate sa te trimita la inchisoare, fara sa treci de GO si fara sa primesti salariul. 
Toti facem ture luna dupa luna... in fiecare luna sa trecem de la un salariu la salariu numai ca in loc sa inchiriem/cumparam diverse proprietati, noi cumparam mancare, bautura, distractii trecatoare... eu nu sunt chiar asa caci ma hranesc cu alte lucruri (atentie, afectiune, poate intr-o zi chiar si cu ambrozia sentimentelor a.k.a. iubire), cand sunt insetat este de obicei vorba de o persoana iar distractiile pentru mine sunt de cele mai multe ori compuse din companie placuta indiferent unde...

Si de ce facem asta??? Sa ne umplem viata. Eu mi-o umplu cu persoane, unele de calitate altele nu chiar asa de calitate. Chiar daca la inceput nu imi dau seama incet, incet... vad in ochii lor o mica particica din sufletul lor.
Asta ma face sa am incredere, momentele in care din cand in cand... rar de tot, vad un suflet frumos... un suflet care lumineaza puternic si care imi arata ca in ciuda greutatilor din viata poti sa incerci sa lupti, sa incerci sa razbati... si sa ai inca incredere in oameni. 
Multumita tie si altora ca tine am inca incredere in oameni. Ramai frumoasa, ramai desteapta, ramai asa cum esti pentru ca:

You are great.  

Despre persoane civilizate si nu prea...


 In drumurile mele prin orasul meu "drag si scump" intalnesc din ce in ce mai des o noua specie.

"Homo Imbecilus"

Stiu ca nu sunt singurul care se intalneste cu el asa ca am zis sa vi-l descriu in cateva cuvinte ca pe viitor sa stiti sa va feriti de el sau poate daca cunoaste-ti pe cineva care corespunde descrierii sa il ajutati sa vina inapoi in specia noastra.

dar v-am promis o descriere si asta veti avea:

Homo Imbecilus are in general cel mai nou model de telefon si asta o sii pentru ca sta cu el in mana si pentru a arata cat de bun e acel telefon va arata prin manele la maxim care ies direct din impozantele boxe ale aparatului caci la ce folos sa asculti ceva daca nu aud si toti cei de langa tine. strans legat de telefonul lui sunt cheile care trebuie sa fie galagioase poate si cu un breloc de Mercedes sau Audi care sa se potriveasca cu Dacia din parcare, care obligatoriu zangane la unison(in situatiile fericite) cu ritmul melodiei. 

Homo Imbecilus stie ca orice fata se topeste dupa replici de genul: "ce faci papuso... esti singurica???" sau "la tine sau la mine"  si se imbraca numai de la firme gen "puna", "nika" sau "baschet"(imi pare rau nu mi-a venit alt termen pentru adiddas) pentru a arata ca stiu ce e calitatea si ei arunca cu banii. 

Aceasta specie stie sa citeasca destul de bine caci toti sunt creatori de versuri de manele. toti sufera si arata asta prin crizele de nervi care le are cand dusmanii il blesteama si nu ii merg lucrurile bine. in plus beutura este aliment de baza si certurile fac parte din normalitatea vietii lui.

Homo Imbecilus are mereu prietenii gata de bataie pentru ca si el este pregatit mereu. Cand provacat tipetele sale sunt auzite de membrii speciei lui de la kilometri departare si sunt urmate de alergari rapide in grupuri largi pentru a razbuna Onoarea pierduta a specimenului in cauza. 
Pentru aceasta specie injuraturile sunt semne de punctuatie si singura metoda in care te-ai putea prinde ca unul are Tourette's este ca la ei se manifesta, dupa cum zicea Costel, prin faptul ca ei in loc de injuraturi spun lucruri dragute. aceasta specie este o derivare a Homo Sapiens nu atat prin genetica in care nu sunt foarte similari ci prin crestere specia propagandu-se din parinti spre copii sau in cazuri rare pe cale de afinitate de la prieteni. 
Specia feminina prezinta cateva semne specifice pe care le voi trece in vedere rapid pentru a nu va da cosmaruri.
Homo Imbecilus(a) esti o specie care se impraca cu cat mai putine haine pentru ca la sfarsitul serii sa nu trebuiasca sa dea prea multe joc in drum spre pat, reactioneaza la replicile mentionate mai devreme, este atrasa de lucrurile stralucitoare si stabileste valoarea persoanelor dupa nivelul MQ( fie cu cat q e mai mare e mai bine, fie ce litere ai gen sl cls etc..) multa atentie la astfel pe persoane pentru ca in general isi cauta persoana din randul Homo Sapiens si corupe mintile, inimile si conturile pentur ca apoi a se lipi de urmatorul.

Va avertizez ca aceasta specie este foarte impulsiva si ca mai presus de tot se bazeaza pe indiferenta noastra. Eu unul nu voi mai accepta caci altfel poate intr-o zi sa devina chiar specia dominanta. 
ASTA DA GAND INIRICOSATOR....

Framantari despre romantism...



Dupa cum am mai spus sunt ciudat si o recunosc cu cinste. 

De ce? 
Pentru ca fara persoane ciudate, ca mine, viata ar fi plictisitoare. Unde am fi \fara clovni? Sau fara comici? Sau fara persoane amuzante...Nu stiu dar ar fi o lume trista in care eu nu as putea sa imi gasesc locul. 
This being said... :
Sunt clipe in care rasul si amuzamentul nu isi au locul. Cand trebuie sa fii serios, sombru. Asta ma face sa ma intreb... Exista clipe in care nu e bine sa fii romantic??? 

Eu sunt un romantic asta e clar. imi place sa fac mici gesturi fie ca sunt facute de mine sau cumparate care sa arate ce simt. imi plac imbratisarile, imi plac saruturile fine, imi plac privirile aruncate pe furis cu pasiune, imi plac lucrurile acelea facute cu un pic de teama, imi place sa aud emotia in glas cand zici prima data "te iubesc", imi place sa simt persoana alaturi de care sunt tramurand cand din greseala ii descoperi un loc sensibil. 
sunt atatea lucruri mici care imi fac inima sa sara insa acum va intreb... Exista momente in care sa nu fii romantic??? Eu cred in absolut, in ideal asa ca consider ca nu exista moment in care sa nu fii asa, ori esti ori nu esti... Si totusi... sunt deschis la opinii. Vreau sa stiu daca cineva s-a lovit de un moment in care sa nu te porti asa? Si de ce?
Si pana la urma care este... opusul romantismului? Caci din cum vad eu lucrurile opusul ar fi cinismul si nu cred ca poti sa fii romantic si cinic in acelasi timp asa ca se impune o alta problema persoanee care traiesc "to the extreme" adica care traiesc din idealuri pot sa supravietuiasca intr-o lume din ce in ce mai complexa???


Voi ce parere aveti?

17.02.2011

from my heart... to the skies...

Guide my heart to yours,
And open it’s fragile doors.
For my soul is yours to own
It will not last if left alone…

It longs for your soft caress,
And it will never settle for anything less.
Take care of it, don’t let it shatter
For the wind the pieces will scatter…

With purity of mind and hope,
It jumped into the rift without a rope.
Don’t let it crash, help it fly
Lend it wings to sour towards the sky…

It’s lost when you are not around,
It shrivels and hides under the ground.
Don’t let it be forgotten, save it pleas
 With pure love that can be done with ease. 

I wish I was James Bond

we all wish we were someone we are not.


Eu unul as vrea sa fiu nu un super-erou, nici macar un erou. nu mi-as dori sa fiu un actor si nici macar un cantaret(desi nu mi-ar displacea sa fac aceste lucruri). Eu unul mi-as dori sa fiu un sot bun, un tata perfect, si un om pe care te poti baza. Doar atat....

Din praf se pot naste constelatii...

De ce nu s-ar putea construii si relatii???
Toti iubim...
Toti suntem raniti..... la un moment dat... CA DOAR nu se bazeaza toata piata muzicii depresive pe mine si inca 10 persoane. Toti suferim, toti avem inima smulsa din piept la un moment dat de persoana care ironic... credeam ca va avea cea mai mare grija de respectiva inima. Dar de aici ce facem ??? Privim inainte sau ne uitam mereu la aceea relatie stricata si zicem asta e ... M-am stricat si eu odata cu ea!
Dar hai sa fim seriosi... noi nu suferim ca femeile.  Noi daca ne raneste cineva avem doua refulari fie gasim pe una care seamana cu ea si o folosim pentru a incheia aceea relatie, fie ne convingem ca nu pierdem nimic chiar daca tocmai am pierdut-o pe Meg Ryan sau Pamela Andreson. 
Dar voi femeile... voi femeile acele fiinte minunate care tineti in voi miracolul vietii, care faceti printr-o mangaiere ca orice durere sa doara cand sunteti ranite... sunteti ca un cal ce a ramas fara un picior, iar acum il roaga din ochi pe cel ce ii tine soarta in maini sa ii curme suferinta. Daca nu iti vezi de viata ta, s-ar putea sa pierzi pe drum chiar lucrurile ce te faceau odata  FEMEIE. Apoi vei atrage alt gen de barbati care probabil iti vor consolida parerea proasta pe care ai capatat-o datorita acelui imbecil ce nu stie cum sa se poarte cu inima unei femei. .
Barbatii sunt fie prea prosti, fie prea plictisitori, suntem prea urati sau prea frumosi (ca pe urma intra gelozia ca vor altele sa ne fure si lipsa de incredere atat in noi cat si in voi), dar asa cum suntem: prosti, destepti, frumosi, urati, grasi, slabi, bogati sau saraci toti dar toti avem o inima chiar daca unii o avem ascunsa printre ramasite o avem, fricoasa, mica, tremuranda, dar plina de speranta ca va venii aceea ce o va aprecia, o va lua in brate si nu o va lasa sa cada niciodata. 
Recunosc sunt ceea ce s-ar putea numii un barbat efimizat. nu sunt un barbat destul e brutal incat sa fiu un tip de bar si nu sunt nici destul de frumos si de aranjat pentru a fi un metrosexual. sunt doar un tip care prefera sa vada un film in bratele cuiva in loc sa iasa cu baietii , sunt un tip care prefera sa stea cu persoana iubita atunci cand ea este trista... pe scurt stau prost din punct de vedere al iubirii...de ce ?? pentru ca eu sunt cel ce repara, cel ce gaseste o jucarie stricata si ii indreapta rotile, ii repara motorasul si ii da chiar si lustrul inapoi pentru ca apoi femeia sa isi dea seama ca poate mult mai mult decat mine. Ma atasez rar, dar ma atasez cu putere si renunt la mine pentru a ii fi bine persoanei pe care o iubec si totusi nu este suficient.
Dar nu voi renunta sa cred in oameni si in iubire. mereu ma gandesc asa daca... daca totusi urmatoarea pe care o voi dori langa mine este cea care imi este menita. nu trebuie sa renunti. caci asta e usor... trebuie sa lupti cu tine insuti pana cand  oasele ti se vor zdrobi, sau pana cand cea care este langa tine iti va da aripi sa zbori impreuna cu ea. 

16.02.2011

Bine m-am gasit

                                          
Este 05:00 si imi incep noua viata, viata de blogger. Sunt inconjurat de fum, de sticle goale si de o punga goala de chipsuri care mi-au dat mie tot ce aveau pentru ca eu sa trec de noaptea asta fara somn.
M-am decis sa imi extind activitatile si modurile in care interactionez cu lumea si citind un blog al unei amice mi-am dat seama ce imi lipsea... UN BLOG... un jurnal semi-privat care sa imi permita sa spun ce am pe minte in timp ce imi traiesc viata. Un loc in care temerile, fricile, dorintele si sperantele convietuiesc si isi au locul lor bine determinat, unde totul este in echilibru pentru simplul fapt ca imi doresc asta...
Probabil ca o sa exagerez, poate am sa mint, poate am sa injur sau poate o sa fiu plictisitor. Nu am idee cum o sa fiu dar stiu ca acest blog este pentru a imi exersa comunicare verbala pentru a va permite o privire in mintea mea bolnava si pentru a imi lasa totul sa zburde: de la o idee, la inspiratie, la ganduri ce ma framanta si chiar la tipetele de ajutor.
Cineva zicea odata ca "viata este ca o cutie de bomboane"(Life is like a box of chocolates), iar eu as completa cu: nu stii niciodata care bomboana are gust de rahat. sper ca va veti simtii bine alaturi de mine caci vom rade, vom plange si ne vom petrece cateva secunde din ziua unii cu altii. 
Si toate astea in cautarea a CEEA CE ESTE IMPORTANT pentru mine, pentru voi, pentru societatate.